27 Eylül 2012 Perşembe

ZAGOR TENAY'IN ARKADAŞLARI (I)



Sevdiğim çizgi roman kahramanı Zagor'un iyi ve kötü arkadaşlarını sizlerle paylaşmak istedim.
ZAGOR
ÇİKO

  

Bat Batterton

Bir çok macerada yer alan ve kendine ait bir dedektiflik şirketi olan Zagor'un sevimli dostlarından biri.İyi kılık değiştirdiğini sanır ama her seferinde gerçek kimliğini açık eder.Ülkemizde ilk tanındığı macera Fasikül 6 daki Priscilla macerasıdır.Bu macerada korku öğeleri hakimdir ve Çiko ile olmadık işlere girişirler. Kandrax ile olan birinci ve ikinci macerada da Bat Batterton yer alır. Zagor'un bilinmeyen topraklara yol aldığı Rapid City macerasında ve Fishleg'in yeğeni Virginia'nın kaçırıldığı Çin mahallesindeki macerada da yer alır.Yine Zagor'un Hint'li bir çete ile uğraşmak zorunda kaldığı bir macera da ve çılgın bir arkeologun çölde Mısır piramiti inşa ettirdiği diğer bir macerada yer alır.Sevimli kişiliği ile olaylara renk katar


ESKİMO


DÖRTGÖZ

Drunky Dunk 

                                
GİTAR JİM

Kanun dışı, başı sürekli derde giren, kimi zamanlarda Zagor'la bile çatışan ama söylediği şarkılarla etrafında bir hayranlık kitlesi uyandıran ve karşı cinsle arası iyi olan yakışıklı bir adamdır.Bir çok macerada Zagor'un karşısına çıkar, bir macerada Amerika'ya gelmiş bir Arap şeyhinin mücevherini çalar ve öldürülmekten Zagor'un yardımıyla kurtulur.
HELLINGEN
KANDRAX
LIBERTY
MARCUS
ismini unutmuşum
MOLOK



KAZMA KÜREK BİLL
Orijinal ismi Digging Bill'dir. O da Zagor'un bir çok macerasında yer alır. Hayatı boyunca bulacağı bir definenin peşinde koşar. Bu uğurda birçok kez başı derde girer.En çok bilinen maceraları "Blue Star" adlı bir gemideki hazineyi bulmak için giriştiği komplolar, yine bu maceraya benzer bir bataklıkta batık durumdaki bir geminin bir kuyruklu yıldızın etkisiyle altmış yılda bir yüzeye çıktığı ve Zagor'un maceranın sonlarına doğru gemicilerin hayalaetleriyle uğraşmak zorunda kaldığı ve ülkemizde "Lanetli Hazine" ismiyle yayınlanan macera, yine ülkemizde "Altın Post" adıyla yayınlanmış ve sisli dağlarda antik Yunan devrinden kalma bir hazine için bir ekipte yaşanan olaylar ve son yıllarda ülkemizde Dogan Egmont adlı yayınevi tarafından yayınlanan ve Zagor'la birkaç macera ardı ardına yer aldığı maceralar.(Sözü edilen son maceralar alıştığımız coğrafyanın dışında Amerika'nın güney eyaletlerinde geçer.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder